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ALMOND FLOUR PANCAKES

Almond Flour Pancakes

These fluffy almond flour pancakes are a hearty, delicious breakfast or brunch! This recipe makes 6 small pancakes. If you're serving more than two people, you may want to double it. German: Diese fluffigen Mandelmehl-Pfannkuchen sind ein herzhaftes, köstliches Frühstück oder ein Brunch! Dieses Rezept ergibt 6 kleine Pfannkuchen. Wenn Sie mehr als zwei Personen bedienen, sollten Sie die Menge möglicherweise verdoppeln.
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Gericht: Breakfast, Brunch
Keyword: almond flour pancakes, gluten free pancakes, grain free pancakes
Vorbereitungszeit: 10 Minuten
Zubereitungszeit: 10 Minuten
Gesamtzeit: 20 Minuten
Portionen: 2
Autor: Emmas Klein

Zutaten

  • 1 1/2 cups blanched almond flour spooned and leveled (see note)
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1/2 teaspoon sea salt
  • 1/4 cup almond milk plus more if needed
  • 2 large eggs
  • 1 tablespoon pure maple syrup plus more for serving
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • Extra-virgin olive oil for the pan

Anleitungen

  • In a medium bowl, whisk together the spooned and leveled almond flour, baking powder, and salt. German: In einer mittelgroßen Schüssel das gelöffelte und abgemessene Mandelmehl, Backpulver und Salz verquirlen.
    1 1/2 cups blanched almond flour, 1 teaspoon baking powder, 1/2 teaspoon sea salt
  • In a small bowl, whisk together the almond milk, eggs, maple syrup, and vanilla. German: In einer kleinen Schüssel Mandelmilch, Eier, Ahornsirup und Vanille verquirlen.
    1/4 cup almond milk, 2 large eggs, 1 tablespoon pure maple syrup, 1 teaspoon vanilla extract
  • Pour the wet ingredients into the bowl with the dry ingredients and stir. If your batter is very thick, stir in more almond milk until it resembles the photos above. If it's too thin, sprinkle in a touch more almond flour. (See photo in the blog post for batter consistency). German: Die feuchten Zutaten in die Schüssel mit den trockenen Zutaten geben und verrühren. Wenn Ihr Teig sehr dickflüssig ist, rühren Sie mehr Mandelmilch ein, bis er den obigen Fotos ähnelt. Wenn er zu dünn ist, streuen Sie etwas mehr Mandelmehl hinein. (Siehe Foto im Blog-Post zur Teigkonsistenz).
    1 1/2 cups blanched almond flour, 1 teaspoon baking powder, 1/2 teaspoon sea salt, 1/4 cup almond milk, 2 large eggs, 1 tablespoon pure maple syrup, 1 teaspoon vanilla extract
  • Heat a non-stick skillet over medium-low heat. Brush the pan with a little olive oil and use a ¼-cup measuring cup to pour the batter onto the pan. (Note: these are more delicate than regular flour pancakes so it's important to make them small). Cook the pancakes for 1 to 2 minutes per side, turning the heat to low as needed so that the middles cook without burning the outsides. I usually turn my heat lower after each batch as my pan starts to hold residual heat. Almond flour pancakes darken a little quicker than pancakes that use regular flour. German: Eine beschichtete Pfanne bei mittlerer bis niedriger Hitze erhitzen. Die Pfanne mit etwas Olivenöl bestreichen und mit einem ¼-Tassen-Messbecher den Teig in die Pfanne gießen. (Hinweis: Diese sind empfindlicher als normale Mehlpfannkuchen, daher ist es wichtig, sie klein zu machen). Die Pfannkuchen 1 bis 2 Minuten pro Seite backen, wobei die Hitze nach Bedarf reduziert wird, damit die Mitte gar wird, ohne dass die Außenseiten verbrennen. Ich reduziere normalerweise die Hitze nach jeder Charge, da meine Pfanne Restwärme speichert. Mandelmehl-Pfannkuchen werden etwas schneller dunkler als Pfannkuchen, die normales Mehl verwenden.
    Extra-virgin olive oil
  • Serve with maple syrup. German: Mit Ahornsirup servieren.
    1 tablespoon pure maple syrup

Notizen

*Super-fine blanched almond flour or homemade almond flour (that uses slivered blanched almonds) is best for this recipe.
Use the spoon and level method when measuring flour so that the flour in your measuring cups doesn't get too packed down. Too much flour will result in a thicker batter and denser pancakes.
German:
*Superfeines blanchiertes Mandelmehl oder selbstgemachtes Mandelmehl (das gehobelte, blanchierte Mandeln verwendet) ist am besten für dieses Rezept geeignet.
Verwenden Sie die Löffel- und Nivelliermethode beim Abmessen von Mehl, damit das Mehl in Ihren Messbechern nicht zu stark zusammengedrückt wird. Zu viel Mehl führt zu einem dickeren Teig und dichteren Pfannkuchen.