In a medium bowl, whisk together the spooned and leveled almond flour, baking powder, and salt.
German:
In einer mittelgroßen Schüssel das gelöffelte und abgemessene Mandelmehl, Backpulver und Salz verquirlen.
1 1/2 cups blanched almond flour, 1 teaspoon baking powder, 1/2 teaspoon sea salt
In a small bowl, whisk together the almond milk, eggs, maple syrup, and vanilla.
German:
In einer kleinen Schüssel Mandelmilch, Eier, Ahornsirup und Vanille verquirlen.
1/4 cup almond milk, 2 large eggs, 1 tablespoon pure maple syrup, 1 teaspoon vanilla extract
Pour the wet ingredients into the bowl with the dry ingredients and stir. If your batter is very thick, stir in more almond milk until it resembles the photos above. If it's too thin, sprinkle in a touch more almond flour. (See photo in the blog post for batter consistency).
German:
Die feuchten Zutaten in die Schüssel mit den trockenen Zutaten geben und verrühren. Wenn Ihr Teig sehr dickflüssig ist, rühren Sie mehr Mandelmilch ein, bis er den obigen Fotos ähnelt. Wenn er zu dünn ist, streuen Sie etwas mehr Mandelmehl hinein. (Siehe Foto im Blog-Post zur Teigkonsistenz).
1 1/2 cups blanched almond flour, 1 teaspoon baking powder, 1/2 teaspoon sea salt, 1/4 cup almond milk, 2 large eggs, 1 tablespoon pure maple syrup, 1 teaspoon vanilla extract
Heat a non-stick skillet over medium-low heat. Brush the pan with a little olive oil and use a ¼-cup measuring cup to pour the batter onto the pan. (Note: these are more delicate than regular flour pancakes so it's important to make them small). Cook the pancakes for 1 to 2 minutes per side, turning the heat to low as needed so that the middles cook without burning the outsides. I usually turn my heat lower after each batch as my pan starts to hold residual heat. Almond flour pancakes darken a little quicker than pancakes that use regular flour.
German:
Eine beschichtete Pfanne bei mittlerer bis niedriger Hitze erhitzen. Die Pfanne mit etwas Olivenöl bestreichen und mit einem ¼-Tassen-Messbecher den Teig in die Pfanne gießen. (Hinweis: Diese sind empfindlicher als normale Mehlpfannkuchen, daher ist es wichtig, sie klein zu machen). Die Pfannkuchen 1 bis 2 Minuten pro Seite backen, wobei die Hitze nach Bedarf reduziert wird, damit die Mitte gar wird, ohne dass die Außenseiten verbrennen. Ich reduziere normalerweise die Hitze nach jeder Charge, da meine Pfanne Restwärme speichert. Mandelmehl-Pfannkuchen werden etwas schneller dunkler als Pfannkuchen, die normales Mehl verwenden.
Extra-virgin olive oil
Serve with maple syrup.
German:
Mit Ahornsirup servieren.
1 tablespoon pure maple syrup